Hoeveel geld is Facebook waard?

Hoeveel geld is Facebook waard?

Is Facebook veel geld waard? Wat verdienen ze aan mij? Dit soort vragen komen regelmatig voor en de vraag of jij iets waard bent voor Facebook, kun je vinden op hoeveel ben je waard voor Facebook Wat Facebook’s waarde is leggen we nu uit.

Wat is de waarde van Facebook

Waarde Facebook

Hoeveel geld is Facebook waard? Het is lastig te bepalen wat de actuele waarde is van het grote sociale netwerk. Facebook’s beursgang zorgt voor constant wisselende waarde van het grote bedrijf. Op het moment van schrijven is de waarde van Facebook zo’n 190 miljard euro. De informatie over de waarde van het aandeel vind u bijvoorbeeld op aandeel koers Facebook en ook op Google zijn er vele sites te vinden die hier veel informatie over bieden. Bepaalde updates kunnen de waarde ineens snel laten stijgen. Bijvoorbeeld met de introductie van messenger zouden beleggers positief kunnen reageren en de waarde flink de lucht in gaan.

Oprichting

De oprichting van het concept was eenvoudig. In 2004 begon het netwerk voor een studenten van de Harvard universteit. Later werd het toegankelijk voor alle studenten van alle universiteiten waarna het sinds 2006 geheel openbaar gesteld werd. Opvallend is dat er eerder al veel geld voor Facebook geboden is. Uiteindelijk ging de deal tussen Yahoo en Mark Zuckerberg niet door. Al met al groeide het sociale netwerk flink door en waren er in 2014 al zon 1,32 miljard actieve gebruikers wereldwijd.

Toekomst

Niemand kan in de toekomst kijken, al zijn velen het er wel over eens. De eigenaren hoeven zich geen zorgen te maken, maar Facebook zelf zal het zwaar krijgen. Steeds meer kritiek komt er op de ongewenste privacy instellingen en ook de beursgang destijds deed niet wat er verwacht werd. Anderzijds heeft Facebook een enorme waarde door alle data die er verzameld is. Facebook weet immers precies wat we leuk vinden. Kortom, de toekomst zal het leren.

Video over werking en het gebruik van Facebook’s netwerk

In de bovenstaand video zie jij hoe er geld verdient word maar ook wat Facebook doet met de informatie die je achterlaat. Dit kan wel eens meer zijn dan wat jij denkt. Een optie is het om zelf in te zetten: Geld verdienen met Facebook

Vind jij deze informatie oké? Deel het met je vrienden!
Deel dit!

Een reactie plaatsen