Twitter zoeken

Twitter zoeken

Wie wil jij op Twitter zoeken? Leest verder hoe jij moet zoeken op Twitter.

Op Twitter aan de slag.

Voordat je begint met zoeken is het van belang dat je een account het op www.twitter.com. Dan kun je Twitter zoeken gebruiken. Als jij dit nog niet hebt kun je in de onderstaande video bekijken hoe het moet. De video is in het Engels gesproken, maar doordat je eenvoudig het na kunt doen kan iedereen op deze manier een Twitter Account aanmaken. Bekijk de video en lees verder over het jij op Twitter zoeken moet.

Twitter zoeken

Video starten op Twitter

Zoeken een Tweets

Als jij je account hebt aangemaakt en hebt ingesteld met je eigen waarden kun je echt beginnen. Je kunt nu zelf ook een tweet (bericht) plaatsen. Dit doe je door na je inlog te gaan naar de linkerkant van je scherm. Hier zit een invoer schermpje met daarin de tekst: Nieuwe tweet opstellen. Hier kun jij je bericht neer zetten. Vervolgens klik je op tweeten en je bericht staat op Twitter. Om te zorgen dat mensen je bericht lezen moet je volgers hebben. Die kun je zoeken.

Zo zoek je personen of bedrijven.

Rechts bovenin je scherm staat de een invul veld met daarin zoeken. Stel je zoekt Mark Zuckerberg, dan voer je die naam in het veld zoeken. Vervolgens klik je op het vergrootglas in het schermpje. Op dat moment worden de personen die overeenkomen weer gegeven en zul jij zien of de persoon er tussen staat. Heb jij hem gevonden? Dan klik je op volgen. De persoon krijgt een melding in zijn mail dat jij hem volgt en kan er voor kiezen om jou ook te volgen. Bij het zoeken op Twitter naar een bedrijf werk je hetzelfde. Alleen voer je dan bijvoorbeeld bouwmarkt in. Nu krijg je de resultaten van de bouwmarkten. Twitter is al veel gebruikt als zoekmachine. Andere opties zijn Facebook zoeken en Youtube zoeken

Onderwerpen zoeken en Tweets.

Naast personen kun je ook onderwerpen zoeken. Zo zie je links in je scherm al de trends. Daar kun je zien waar op dat moment het meest over gesproken word op Twitter en kun jij je in die discussie mengen. Op Twitter zoeken is dus erg eenvoudig en leuk.

Vind jij deze informatie oké? Deel het met je vrienden!
Deel dit!

Een reactie plaatsen