Zoeken op internet

Zoeken op internet

Voor velen voor de hand liggend en maar voor nog meer mensen niet zo vanzelfsprekend. Ook al is het duidelijk dat Google de meest gebruikte zoekmachine van Nederland is, er zijn ook alternatieven die je helpen bij het zoeken op internet. In dit artikel lees je alle informatie en helpt het je op weg met zoekopdrachten op internet.

Zoek en vind

Het meest eenvoudige zoeken is het zoeken op Google. Google’s database’s staan vol met informatie en zij willen de beste zoekmachine zijn. Dit geeft jou een garantie met de meest relevante antwoorden waarna je zoekt. Zo zoek je dus eenvoudig op internet. Start met zoeken bij google.nl en gebruik het gearceerde gedeelte in de foto als tekstveld waarbij je invoert waar je naar zoekt.

zoeken op internet

 Video uitleg hoe Google zoeken op internet werkt.

Een video met een goede uitleg over hoe het werkt als je een zoekopdracht invoert bij Google.

Meer zoeken in Nederland.

Niet alleen “Googlen” kan je helpen om te zoeken op internet. Websites als vinden.nl en startpagina.nl stellen ook een behoorlijk aandeel in het Nederlandse zoekverkeer op internet. Zoek je naar “onafhankelijke” achtergrond informatie dan kan Wikipedia je een eind op weg helpen. Zo zijn dit eigenlijk allemaal kleine zoekmachine op internet, en helpen je bij het vinden naar het juiste antwoord.

Zoeken op websites.

Als je weet waar je naar zoek kun je ook gewone website inzetten om iets te vinden. Bijvoorbeeld voor huizen is er Funda. Hier kun je veel huur en koopwoningen zoeken en bekijken. Voor tweedehands artikelen is er Marktplaats en Speurders, ook al vind je hier tegenwoordig ook nieuwe dingen te koop. Verder kun je op internet uitgelezen naar personen zoeken. Dit kan op Facebook, maar ook op YouTube en Twitter kun je personen zoeken en zul je veel mensen vinden. Kort samen gevat is het zoeken op internet voor iedereen toegankelijk en heel erg eenvoudig om te doen. Ook al ben je iets ouder of gebruik je voor het eerst internet.